e learning nvj

— maandag 16 april 2018, 09:37 | 0 reacties, praat mee

Twijfel over zelfmoord van Russische onderzoeksjournalist

In Rusland is zondag onderzoeksjournalist Maksim Borodin uit Jekaterinenburg bezweken aan verwondingen die hij vrijdag opliep na een val uit het raam van zijn woning op de vijfde verdieping. De officiële lezing luidt zelfmoord, maar zijn hoofdredacteur gelooft dat niet. Laatste wijziging: 16 april 2018, 09:39

De autoriteiten gaan ervan uit dat hij zelfmoord heeft gepleegd. De deur van zijn huis zou van binnenuit zijn afgesloten en er waren geen sporen van inbraak. Maar de hoofdredacteur van de nieuwssite Novy Den, waarvoor Borodin over corruptie en misdaad schreef, trekt de officiële lezing in twijfel: zij gelooft niet dat Borodin zelfmoord heeft gepleegd.

Een vriend van hem schrijft op Facebook dat Borodin woensdagochtend om 5.00 uur contact met hem opnam. Zijn woning was toen omsingeld door ordetroepen, met gemaskerde manschappen in camouflagekleding. Borodin dacht dat ze huiszoeking bij hem kwamen doen, maar het bleek om een oefening te gaan. Daarna bleef het stil, tot het bericht kwam dat Borodin naar de spoedeisende hulp was gebracht nadat hij was gevonden onder zijn balkon.

De journalist publiceerde geregeld over oligarchen. Recent schreef hij veel over de dood van Russische huurlingen die meevechten in Syrië. Officieel is daarover in Rusland niets bekendgemaakt.Meer bij de NOS / Business Insider

Bekijk meer van

Rusland Maksim Borodin

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.