website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Twijfel over zelfmoord van Russische onderzoeksjournalist

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in geweld op maandag 16 april 2018, 09:37

Nieuws In Rusland is zondag onderzoeksjournalist Maksim Borodin uit Jekaterinenburg bezweken aan verwondingen die hij vrijdag opliep na een val uit het raam van zijn woning op de vijfde verdieping. De officiële lezing luidt zelfmoord, maar zijn hoofdredacteur gelooft dat niet.

De autoriteiten gaan ervan uit dat hij zelfmoord heeft gepleegd. De deur van zijn huis zou van binnenuit zijn afgesloten en er waren geen sporen van inbraak. Maar de hoofdredacteur van de nieuwssite Novy Den, waarvoor Borodin over corruptie en misdaad schreef, trekt de officiële lezing in twijfel: zij gelooft niet dat Borodin zelfmoord heeft gepleegd.

Een vriend van hem schrijft op Facebook dat Borodin woensdagochtend om 5.00 uur contact met hem opnam. Zijn woning was toen omsingeld door ordetroepen, met gemaskerde manschappen in camouflagekleding. Borodin dacht dat ze huiszoeking bij hem kwamen doen, maar het bleek om een oefening te gaan. Daarna bleef het stil, tot het bericht kwam dat Borodin naar de spoedeisende hulp was gebracht nadat hij was gevonden onder zijn balkon.

De journalist publiceerde geregeld over oligarchen. Recent schreef hij veel over de dood van Russische huurlingen die meevechten in Syrië. Officieel is daarover in Rusland niets bekendgemaakt.Meer bij de NOS / Business Insider

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.