— dinsdag 23 juli 2013, 11:16

Oekraïne: journalist gemolesteerd

In Oekraïne is afgelopen zondag journalist Oleg Bogdanov in elkaar geslagen, een dieptepunt na een reeks bedreigingen, waaronder het in brand steken van Bogdanovs auto. De journalist, die onder meer een gebroken kaak en neus opliep, werkt voor de website Dorozhny Kontrol, een website die onder meer misbruik door (verkeers)politie documenteert. In 2012 werd ook al eens een collega gemolesteerd. Bogdanov heeft geen idee welke berichtgeving in het bijzonder de aanval kan hebben uitgelokt. Hij werd op zondag bij zijn appartement door twee onbekend gebleven mannen aangevallen. Een onderzoek naar de brandstichting eind vorig jaar leverde geen aanwijzingen op, aldus de politie. Persvrijheidsorganisatie CPJ wil dat de Oekraïense autoriteiten bij het onderzoek naar de aanval op Bogdanov gebruik maken van agenten die niet uit de regio komen.

Bekijk meer van

Rusland Oekraïne

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.