— dinsdag 19 maart 2013, 08:46

Twijfel over rol Krol bij Gay Krant

Er is onduidelijkheid over de positie van voormalig hoofdredacteur Henk Krol van de Gay Krant, zo blijkt uit een artikel in de Volkskrant. Henk Krol heeft persoonlijk het faillissement van de uitgever van de Gay Krant aangevraagd en hij was op dat moment nog de enig bestuurder van de beheermaatschappij van de uitgever. Curator Louis Deterink heeft dat maandag gezegd in een eerste toelichting op zijn onderzoek tot dusver. Het tekort bij de Gay Krant bedraagt bijna een half miljoen euro.

Krol zegt zelf dat hij na het faillissement geen directe invloed meer had en sinds het begin van zijn politieke carrière op afstand staat. Er zijn nu misverstanden over, zegt hij: ‘Ik stond al op afstand doordat er een andere hoofdredacteur en directeur waren. Ik was de enige aandeelhouder, maar mijn aandelen had ik ter beschikking gesteld om in het bedrijf te steken. Er was te weinig belangstelling voor. Ze staan nog formeel op mijn naam. Ze kunnen helemaal worden ingezet bij een doorstart.’

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.