— maandag 6 juni 2016, 09:22 | 0 reacties, praat mee

Twee NPR-journalisten gedood in Afghanistan

Zabihulla Tamann (links) en David Gilkey. Foto: Monika Evstatieva / NPR / AFP - © Monika Evstatieva / NPR / AFP

In Afghanistan zijn zondag twee journalisten van de Amerikaanse publieke omroep NPR gedood. Fotojournalist David Gilkey en vertaler en journalist Zabihullah Tamanna reisden met een Afghaanse legereenheid toen ze onder vuur werden genomen in de provincie Helmand. Dat heeft de NPR gemeld.

Gilkey werkte sinds 2007 voor NPR en maakte reizen naar oorlogsgebieden als Afghanistan en Irak, maar ook naar Haïti tijdens de enorme aardbeving in 2010 en het door Ebola geteisterde Liberia waar hij zowel nationaal als internationaal nieuws versloeg voor de radio en de website. Voor zijn werk werd hij geëerd met diverse prijzen, waaronder de prestigieuze George Polk Award en een nationale Emmy.

Tamanna werkte sinds twee jaar voor NPR, maar was ook werkzaam als fotojournalist voor het Chinese persbureau Xinhau en als schrijvend journalist voor het Turkse persbureau Anadolu.

Voor journalisten is Afghanistan ook nog steeds een van de gevaarlijkste landen om in te werken. In januari kwamen nog zeven journalisten van een groot Afghaans TV-station om het leven bij een zelfmoordaanslag in Kabul. Meer bij NPR / CPJ

Bekijk meer van

NPR Afghanistan

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.