— donderdag 16 oktober 2014, 09:19

Kathy Gannon wil terug naar Afghanistan

AP-verslaggeefster Kathy Gannon stelt in het eerste interview sinds de aanslag in Afghanistan waarbij ze gewond raakte, dat ze weinig had kunnen doen om het incident te voorkomen. Bij de aanslag, waar haar AP-collega fotografe Anja Niedringhaus omkwam, raakte Gannon zwaar gewond door zes kogels. De dader, die de aanslag niet leek te hebben gepland, werd afgelopen zomer ter dood veroordeeld. In het interview vertelt Gannon over de nasleep van de schietpartij. "Mijn god, ik heb zoveel geluk gehad. Elke zenuw, zelfs de kleinste in mijn linkerhand, was intact. Hoe is dat mogelijk?" Gannon wil graag terug naar Afghanistan, omdat zij noch haar vriendin Niedringhaus zich wil laten wegjagen door één schutter. Ze wil terug om te werken "in de geest" van hun vriendschap - waarbij zij verhalen vertelde en Niedringhaus hetzelfde verhaal in fantastische foto's wist te vertellen. "Ik ben fysiek misschien de helft van een team, maar emotioneel op en elk ander vlak dat telt, ben ik met z'n tweeën", aldus Gannon.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.