website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Twee journalisten omgekomen bij aanslag in Straatsburg

Lars Pasveer — Geplaatst in geweld op maandag 17 december 2018, 15:27

Een gedenkplaats voor de slachtoffers van de aanslag van vorige week dinsdag | Ronald Witek / EPA

Een gedenkplaats voor de slachtoffers van de aanslag van vorige week dinsdag | Ronald Witek / EPA

Nieuws Bij de terreuraanval op een kerstmarkt in Straatsburg door een geradicaliseerde Fransman op 11 december zijn ook twee journalisten omgekomen. De bevriende Bartosz Niedzielski en collega Antonio Megalizzi waren toevallig in een café waar terrorist Chérif Chekatt mensen aanviel. Megalizzi en Niedzielski gingen in de tegenaanval.

De 36-jarige uit Polen afkomstige Niedzielski en de 35-jarige Italiaan Megalizzi werden beiden in hun hoofd geschoten. Megalizzi, die werkte voor het Italiaanse radionetwerk Europhonica, overleed afgelopen vrijdag. Niedzielski, die als muzikant en lokale journalist werkte, overleed afgelopen zondag.

Hij is de vijfde dode van de aanslag van vorige week dinsdag. Chérif Chekatt werd op 13 december door Franse politie in een vuurgevecht gedood.

Beiden werkten in Straatsburg om verslag te doen rond de Europese Unie. Hun acties in café Les Savons d’Hélène hebben levens gered, omdat daardoor meer mensen komen vluchten, aldus de autoriteiten.

Polen is van plan Niedzielski een postume onderscheiding toe te kennen, melden Poolse media. De Italiaanse premier Giuseppe Conte gaf een: “Het nieuws over Antonio Megalizzi raakt me diep. [..] Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vriendin en familie. We zijn verenigd in pijn.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.