uitreiking JvhJ 2021

— maandag 17 december 2018, 15:27 | 0 reacties, praat mee

Twee journalisten omgekomen bij aanslag in Straatsburg

Een gedenkplaats voor de slachtoffers van de aanslag van vorige week dinsdag | Ronald Witek / EPA

Bij de terreuraanval op een kerstmarkt in Straatsburg door een geradicaliseerde Fransman op 11 december zijn ook twee journalisten omgekomen. De bevriende Bartosz Niedzielski en collega Antonio Megalizzi waren toevallig in een café waar terrorist Chérif Chekatt mensen aanviel. Megalizzi en Niedzielski gingen in de tegenaanval.

De 36-jarige uit Polen afkomstige Niedzielski en de 35-jarige Italiaan Megalizzi werden beiden in hun hoofd geschoten. Megalizzi, die werkte voor het Italiaanse radionetwerk Europhonica, overleed afgelopen vrijdag. Niedzielski, die als muzikant en lokale journalist werkte, overleed afgelopen zondag.

Hij is de vijfde dode van de aanslag van vorige week dinsdag. Chérif Chekatt werd op 13 december door Franse politie in een vuurgevecht gedood.

Beiden werkten in Straatsburg om verslag te doen rond de Europese Unie. Hun acties in café Les Savons d’Hélène hebben levens gered, omdat daardoor meer mensen komen vluchten, aldus de autoriteiten.

Polen is van plan Niedzielski een postume onderscheiding toe te kennen, melden Poolse media. De Italiaanse premier Giuseppe Conte gaf een: “Het nieuws over Antonio Megalizzi raakt me diep. [..] Mijn gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vriendin en familie. We zijn verenigd in pijn.”

Bekijk meer van

Straatsburg

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.