— maandag 4 december 2017, 08:10 | 0 reacties, praat mee

Tv-maker Floortje Dessing zit vast in Jemen door oorlogsgeweld

Floortje Dessing in schuilkelder in Jemen | ANP - © Floortje Dessing

Televisiemaker Floortje Dessing zit vast in Jemenitische hoofdstad Sanaa, waar sinds enkele dagen gevochten wordt tussen de Houthi-rebellen en aanhangers van oud-president Saleh.

Dessing is voor haar programma Floortje naar het einde van de wereld op bezoek bij het Rode Kruis in Jemen. Het hoofdkwartier van de organisatie staat in de wijk waar hard wordt gevochten.  “Er wordt hier al bijna 48 uur voortdurend geschoten”, zegt ze zondagavond.

Jemen, op het Arabisch Schiereiland, is al ruim twee jaar het toneel van oorlogsgeweld en volgens het Rode Kruis hebben bijna tien miljoen mensen dringend behoefte aan schoon drinkwater, eten en medische zorg. Dessing is samen met Merlijn Stoffels, woordvoerder van het Rode Kruis. Hij zegt dat vooral ‘het slapen ongemakkelijk is’. “Maar voor de mensen buiten is het veel heftiger. Er zijn heel veel mensen gedood. Er zijn ook veel gewonden, vooral zwaargewonden. Ziekenhuizen kunnen het nauwelijks aan. Wij hopen hier morgen weg te kunnen, maar voor die mensen is dat niet het geval. Zij zullen afhankelijk van hulp hier moeten blijven.”

UPDATE Volkskrant-correspondente Ana van Es vraagt zich op Twitter af of het wel zo verstandig is van Dessing en het Rode Kruis om bekend te maken dat ze In Sanaa zitten.

 

Bekijk meer van

Jemen Floortje Dessing

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.