data als kans

— woensdag 31 juli 2019, 11:27 | 0 reacties, praat mee

Turkse journalistenbond roept cartoonisten op om cartoon te tekenen

© Tjeerd Royaards

De voorzitter van de Turkse vakbond Basın İş, Faruk Eren, roept alle cartoonisten wereldwijd op om een cartoon te tekenen in solidariteit met de gevangen Turkse cartoonist Musa Kart. Hij schrijft: 'Lange tijd staan de vrijheid van meningsuiting en de pers in Turkije onder grote druk; hetzelfde geldt voor democratie. Tegenwoordig zitten bijna 150 journalisten in de gevangenis - een van hen is een collega van u, Musa Kart. Tegenwoordig bevinden we ons in een tijdperk waarin we moeite hebben om onze stemmen te laten horen terwijl onze collega's wegkwijnen in de gevangenissen van Turkije.' Laatste wijziging: 31 juli 2019, 15:33

Momenteel zit Kart een gevangenisstraf van dertien maanden uit. Hij was 25 jaar lang cartoonist van de Turkse krant Cumhuriyet.

De Turkse vakbond roept cartoonisten nu op om een cartoon te maken voor Musa Kart en alle andere gevangen journalisten in Turkije. De vakbond publiceert de tekeningen op social media als onderdeel van een nieuwe campagne.

‘Ik twijfel er niet aan dat cartoons een blijvende indruk achter zullen laten. Aan het einde van de dag helpt solidariteit ons allemaal’.

Inzendingen kunnen naar info@roportaj.nl

Bekijk meer van

Musa Kart

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.