Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 14 september 2016, 09:08 | 0 reacties, praat mee

Turks-Nederlandse journalist opgepakt in Zaandam

Cameratoezicht in de wijk Poelenburg | Robin Utrecht / ANP

Tijdens politie-acties in de wijk Poelenburg in Zaandam, is maandagavond ook een Turks-Nederlandse journalist opgepakt. Fatih Özyar, woonachtig in Zaandam, werkt voor de Turkse regeringsgezinde krant Sabah. Hij zegt zich als journalist te hebben geïdentificeerd, maar werd desondanks opgepakt.

Özyar werd op dinsdagochtend vrijgelaten maar krijgt een boete, omdat hij aanwijzingen van de politie zou hebben genegeerd. Tegenover de NOS stelt de politie dat uit de processen-verbaal niet blijkt dat er een journalist was opgepakt. Een woordvoerder stelt dat ongeacht het bezit van een perskaart aanwijzingen van de politie moeten worden opgevolgd.

Er werden maandagavond acht mensen opgepakt, waarvan alleen een 19-jarige man nog vast zit vanwege opruiing. “Ik vind het belachelijk. Is dit nu persvrijheid?”, stelt Özyar over de gang van zaken.

Op dinsdagmiddag werd in dezelfde wijk een ploeg van omroep PowNed belaagd door rellende jongeren. Ze werden bekogeld met eieren en stenen. Omroep-voorzitter Dominique Weesie zegt dat er van het incident aangifte wordt gedaan.

Meer bij NOS / Telegraaf

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.