— maandag 13 maart 2017, 08:40 | 0 reacties, praat mee

Journalist krijgt doodsbedreigingen na rel tussen Turkije en Nederland

© Cem Turkel / EPA

De Turks-Nederlandse journalist Hakan Büyük gaat aangifte doen van bedreiging. Büyük zegt dat hij sinds de diplomatieke rel tussen Turkije en Nederland tientallen doodsbedreigingen heeft ontvangen via Twitter.

Büyük werkt voor Zaman Vandaag, een krant die is opgericht door ​sympathisanten​ van islamgeestelijke Fethullah Gülen. De Turkse president Erdogan houdt de Gülen-aanhangers verantwoordelijk voor de mislukte couppoging, afgelopen zomer in Turkije. Aanhangers van de beweging werden vervolgens ook in Nederland bedreigd en geïntimideerd.

Büyük gaat deze week voor de vijfde keer aangifte van bedreiging doen, vertelt hij. “Het was weer wat rustiger, maar de spanningen lopen nu weer op.” Hij heeft het gevoel dat de politie de bedreigingen serieus neemt, maar zover hij weet is er nog niemand opgepakt. Meer bij RTL Nieuws

 

 

Bekijk meer van

Turkije

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.