word studentlid

— woensdag 12 september 2018, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Turkije pakt Oostenrijkse journalist op

Turkije pakt Oostenrijkse journalist op
AFP

De Turkse autoriteiten hebben de Oostenrijkse journalist en activist Max Zirngast opgepakt. Zirngast schrijft voor diverse links georiënteerde media en is daarbij zeer kritisch op president Erdogan. Laatste wijziging: 12 september 2018, 12:10

Volgens het Duitstalige re:volt magazine heeft Zirngast recent over onder meer de PKK geschreven en een enkele bijdrage geleverd aan een boek over de strijd rond de Syrische stad Kobane, waar het Turkse leger actief is. Dat is echter niet de reden voor zijn huidige arrestatie.

Recent schreef Zirngast mee aan een kritisch stuk over de Turkse presidentsverkiezingen van juni, die Erdogan glansrijk doorstond. Volgens Zirngast waren er zo veel onregelmatigheden bij het stemlokalen dat het verkiezingsresultaat ongeldig is.

Volgens kenissen neemt Zirngast geen blad voor de mond, spreekt en schrijft hij wat hij wil en is hij actief in de samenleving. “Niets van dat heeft een link met terreur”, stellen ze. Persvrijheidsorganisaties roepen op Zirngast meteen vrij te laten. Tijdschrift re:volt voegde daar op Twitter aan toe “laat meteen de rest ook gaan”.

Turkije is wereldwijd koploper wat betreft gevangen journalisten.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.