e learning nvj

— dinsdag 3 april 2012, 11:23

OVSE: Turkije moet journalisten vrijlaten

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) roept Turkije op om de 95 journalisten vrij te laten die gevangen zitten in Turkse gevangenissen. Volgens de OVSE moet het land onmiddellijk hervormingen doorvoeren om de vrijheid van de media te garanderen. "Het aantal gevangen journalisten in Turkije is het afgelopen jaar aanzienlijk gestegen", aldus Dunja Mijatović, binnen de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) verantwoordelijk voor het mediasegment. "Dit is zorgwekkend en vraagt om onmiddellijke aandacht en snel optreden van de autoriteiten. Het aantal journalisten in een Tukse cel is in jaar tijd gestegen van 57 naar 95. De meesten worden beschuldigd van het verlenen van steun aan terroristische organisaties, zo blijkt uit onderzoek van de OVSE. Laatste wijziging: 4 april 2012, 11:28

Volgens Mijatović hebben regeringen het recht om terrorisme te bestrijden en de staatsveiligheid en burgers te beschermen. “Echter, berichtgeving over zulke gevoelige zaken als terrorisme maakt juist onderdeel uit van een democratisch proces en journalisten spelen een belangrijke rol bij de informatievoorziening aan het publiek.”

Bekijk meer van

Turkije

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.