uitreiking JvhJ 2021

— maandag 18 september 2017, 09:06 | 0 reacties, praat mee

Turkije laat Franse student journalistiek gaan

Student Loup Bureau - © Facebook

Turkije heeft de Franse student journalistiek Loup Bureau uitgezet. Bureau is zondag aangekomen in de Franse hoofdstad Parijs. Dat meldt Reporters Sans Frontières (RSF).

Bureau werd eind juli bij de grens met Irak opgepakt op beschuldiging van banden met Koerdische milities. Naast zijn studie was Bureau incidenteel actief voor Franse media. In 2013 werkte hij mee aan een verhaal voor TV5 over Koerdische eenheden van de volksmilitie YPG. Bureau zou daar nu een vervolgverhaal over maken, toen hij werd opgepakt.

De Franse president Emmanuel Macron drong er vorige maand bij zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan op aan Bureau vrij te laten. Minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian herhaalde dat deze week tijdens zijn bezoek aan Ankara.

Vrijdag werd in Turkije een andere journalist beschuldigd van terrorisme. Fotojournalist Çağdaş Erdoğan werd 2 september in Istanbul opgepakt toen hij foto’s maakte van het gebeouw van de nationale veiligheidsdienst, meldt het jounalistencollectief 140journos. Erdoğan werkt onder andere voor de New York Times, de Britse krant Guardian, publieke omroep BBC en Buzzfeed. Meer bij RSF / CPJ / Knack

Bekijk meer van

Turkije Loup Bureau Frankrijk

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.