training eu starters

— woensdag 7 januari 2015, 11:13 | 0 reacties, praat mee

Turkije laat Nederlandse journalist gaan

UPDATE De Nederlands-Turkse journalist Mehmet Ulgur is weer vrij. Hij werd woensdagochtend aangehouden op de luchthaven van Instanbul. Ulgur mag het land verlaten maar hij moet zich 21 januari wel melden bij de rechtbank, dat meldt NVJ-secretaris Bruning op Twitter. Ulgur werd, meldt zijn vrouw Astrid van Unen, uit de rij gehaald bij de douane en meegenomen naar de kantoren van de luchthavenbewaking. Daar werd hem verteld dat hij naar een politiebureau moest en van daaruit naar een rechtbank. Dat heeft Ulgur via de telefoon aan zijn vrouw laten weten. 'De situatie is redelijk relaxed. Hij stond buiten een sigaret te roken'. Laatste wijziging: 8 januari 2015, 13:54

Ulgur is verteld dat hij zich moet verantwoorden voor een incident in september 2013 waarbij hij met zijn mobiele telefoon in Turkije binnen in een rechtszaal foto’s maakte tijdens een zitting.

Hij was daar destijds namens de NVJ als waarnemer tijdens een zitting tegen de Nederlandse journaliste Fusun Erdogan. Die was destijds nog veroordeeld tot levenslang en inmiddels vrijgelaten door Turkije.

Daarvoor is hij destijds aangehouden en is proces verbaal opgemaakt. ‘Sinds die tijd zijn we nog regelmatig in Turkije geweest. Waarom dat nu op deze manier moet, verbaast ons. Aan de andere kant is de situatie in Turkije rondom journalisten natuurlijk gespannen’, aldus zijn vrouw.

Bekijk meer van

Turkije Mehmet Ulgur

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.