PersVeilig

— donderdag 26 januari 2017, 15:36 | 0 reacties, praat mee

‘Trump wil sites over klimaatverandering offline hebben’

Het was al bekend dat de Amerikaanse president Donald Trump een klimaatscepticus is, in het verleden noemde hij klimaatverandering een hoax, nu lijkt het er op dat hij ook actie gaat ondernemen om onwelgevallige informatie te verwijderen. Op de website van het Witte Huis is de pagina over klimaatverandering al offline gehaald. Laatste wijziging: 26 januari 2017, 15:54

Trump zou verder het Amerikaanse federale Milieuagentschap EPA hebben bevolen om hun pagina over klimaatverandering offline te halen. Daardoor dreigt veel wetenschappelijk werk van jaren verloren te gaan, zeggen medewerkers tegen Reuters. De maatregel is nog niet publiek bekendgemaakt, maar is uitgelekt via medewerkers van het EPA. Volgens hen zijn alle contracten en uitgaven van het EPA voorlopig bevroren en is het niet duidelijk hoe lang dat gaat duren. Maar de verwachting is dat het niet lang meer zal duren voor de sites offline gaan.

Het Canadese bedrijf PageFreezer, gespecialiseerd in het archiveren van websites, heeft inmiddels zijn diensten verleend om de de belangrijkste databases te downloaden en websites te archiveren, schrijft Bright.

Vorig jaar december liet The Internet Archive ook al weten een back- up van het gehele internet aan te laten leggen in Canada, uit angst voor de plannen van Trump.

Slate meldt dat naast EPA ook bij het Amerikaanse ministerie van landbouw medewerkers niet meer met media mogen praten. Maar Slate houdt nog wel een slag om de arm: het kan ook te maken hebben met de presidentswisseling.

Het Amerikaanse National Park, de overheidsdienst die natuurparken en nationale monumenten beheert, kreeg eerder zelfs een Twitterverbod opgelegd door de nieuwe regering, meldt de NOS. Het verbod werd ingesteld nadat ze een foto van de inauguratie van Trump vergeleken met die van Obama, waarbij de opkomst voor Obama beduidend groter was. Tweets op het account van het Badlands National Park werden later verwijderd. Vervolgens dook het alternatieve account “onofficiële Resistance team” van de Park Service op. Wie achter het account zitten, is onbekend. Ook andere parken hebben alternatieve accounts.

Bekijk meer van

Donald Trump Amerika

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.