— woensdag 25 september 2019, 09:07 | 0 reacties, praat mee

Trump-tralies winnen Inktspotprijs 2019

De winnende tekening van Herman van Bostelen | Gorilla

Het cartooncollectief Gorilla heeft de Inktspotprijs 2019 gewonnen voor een cartoon die vorig jaar juni in De Groene Amsterdammer verscheen. Tekenaar Herman van Bostelen maakte de letters van Trump tot traliewerk, een verwijzing naar het Amerikaanse beleid om migrantenkinderen na scheiding van hun ouders op te sluiten. Laatste wijziging: 25 september 2019, 09:09

Van Bostelen en andere Gorilla-leden ontvingen bloemen en een bronzen beeldje van kunstenaar Harald Vlugt.

Juryvoorzitter Sheila Sitalsing: “De tekening is bijna een partituur, zei kunstenaar Harald Vlugt, een strak gecomponeerd muziekstuk. Het is een tekening van internationale allure, werd er ook gezegd. Elegant, schrijnend zonder larmoyant te worden. Een mooie tekening, een harde tekening - in die zin werden we op onze wensen bediend.”

De tweede prijs ging naar Emanuele Del Rosso, met zijn tekening ‘Men of God, Law of men’, verschenen op de website Cartoon Movement in februari 2019. De derde prijs werd gewonnen door Pieter Geenen met de tekening ‘Brexit in pers en prent’, dat in maart 2019 in Trouw verscheen.

Alle tekeningen, het juryrapport en een digitaal boekje met de honderd beste inzendingen voor de Inktspotprijs van het afgelopen jaar zijn te lezen en te downloaden via de site van organisator Pers & Prent.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.