— woensdag 25 september 2019, 09:07 | 0 reacties, praat mee

Trump-tralies winnen Inktspotprijs 2019

De winnende tekening van Herman van Bostelen | Gorilla

Het cartooncollectief Gorilla heeft de Inktspotprijs 2019 gewonnen voor een cartoon die vorig jaar juni in De Groene Amsterdammer verscheen. Tekenaar Herman van Bostelen maakte de letters van Trump tot traliewerk, een verwijzing naar het Amerikaanse beleid om migrantenkinderen na scheiding van hun ouders op te sluiten.

Van Bostelen en andere Gorilla-leden ontvingen bloemen en een bronzen beeldje van kunstenaar Harald Vlugt.

Juryvoorzitter Sheila Sitalsing: “De tekening is bijna een partituur, zei kunstenaar Harald Vlugt, een strak gecomponeerd muziekstuk. Het is een tekening van internationale allure, werd er ook gezegd. Elegant, schrijnend zonder larmoyant te worden. Een mooie tekening, een harde tekening - in die zin werden we op onze wensen bediend.”

De tweede prijs ging naar Emanuele Del Rosso, met zijn tekening ‘Men of God, Law of men’, verschenen op de website Cartoon Movement in februari 2019. De derde prijs werd gewonnen door Pieter Geenen met de tekening ‘Brexit in pers en prent’, dat in maart 2019 in Trouw verscheen.

Alle tekeningen, het juryrapport en een digitaal boekje met de honderd beste inzendingen voor de Inktspotprijs van het afgelopen jaar zijn te lezen en te downloaden via de site van organisator Pers & Prent.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.