— dinsdag 28 september 2021, 16:25 | 0 reacties, praat mee

Kamagurka wint Inktspotprijs 2021

© Kamagurka

Kamagurka, pseudoniem van de Belgisch cartoonist, theater- en televisiemaker en allround kunstenaar Luc Zeebroek, heeft de beste politieke tekening van het parlementaire jaar 2020-2021 gemaakt. Laatste wijziging: 28 september 2021, 16:28

Hij won de Inktspotprijs 2021 met een cartoon over immigranten die de kust proberen te bereiken en daar worden toegesproken met de tekst: Ok, wie van jullie heeft een vaccinatiepaspoort?

“De jury heeft unaniem gekozen voor een tekening waarin de vluchtelingencrisis en de coronamaatregelen doeltreffend zijn gecombineerd. Cynisch, ironisch, confronterend en toch grappig,” aldus juryvoorzitter Owen Schumacher.

Stichting Pers en Prent, de organisator van de Inktspotprijs, ontving dit jaar 135 inzendingen van 45 tekenaars. Na zijn dankwoord moest Kamagurka er alweer snel vandoor: “Ik kan niet blijven, ik moet nog tekenen!”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.