vlaams-nedellandse-beurs

— vrijdag 8 april 2016, 17:40 | 0 reacties, praat mee

Argus wint Junior Inktspotprijs

De winnende tekening 'Crisis Voorbij' / Argus, Metro, 15 september 2014

De jongerenversie van de Inkspotprijs voor de beste politieke tekening is dit jaar gewonnen door René Leisink, beter bekend als Argus. Dat meldt het Persmuseum. Zijn tekening 'Crisis Voorbij', gepubliceerd in Metro, werd door ruim 3000 scholieren uit heel Nederland als winnaar gekozen. Argus heeft met zijn tekening twee zware thema's op een lichtvoetige manier uitgebeeld. De tekening moet duidelijk zijn, er moet spot en/of humor in zitten en het onderwerp moet goed en duidelijk verbeeld zijn. Elke scholier kiest een top drie. Het Persmuseum is vervolgens verantwoordelijk voor de puntentelling. De jongerenjury vindt de stijl van Argus duidelijk en de bijschriften zijn goed. Bij de winnende tekening was de titel haast overbodig, aldus de jury. 'Crisis Voorbij' geeft goed aan hoe het ene probleem het andere opvolgt. Jos Collignon is op de tweede plaats geëindigd met de tekening 'Fuck de koning'. De derde prijs werd gewonnen door Tom Janssen met 'Vredesoverleg Europa met Poetin'. De winnende tekeningen zijn tot en met 8 mei te zien tijdens de tentoonstelling 'INKTSPOT, de beste spotprenten van het politiek jaar 2014-2015'.

Bekijk meer van

Persmuseum Inktspotprijs

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.