persveilig seminar

— maandag 15 juli 2019, 13:38 | 0 reacties, praat mee

Trouw-ombudsman Adri Vermaat met pensioen; opvolger bekend

Adri Vermaat, ombudsman bij dagblad Trouw, gaat met pensioen. Met ingang van september neemt Edwin Kreulen zijn functie over. Kreulen werkt sinds 1996 voor de krant. Laatste wijziging: 15 juli 2019, 13:48

Vermaat was vier jaar ombudsman blikt in een laatste bijdrage terug op de verantwoordelijkheid die de krant heeft om, ook buiten de verslaggeving, uitleg te geven.

“Moet de redactie zich laten leiden door wat lezers vinden en waarover zij hun inhoudelijke beklag over bepaalde berichtgeving doen? Nee, niet per se. Oók lezers hebben niet altijd het gelijk aan hun zijde. Maar het enkele feit dat ze tijd en moeite nemen om, soms kort, soms gedetailleerd, de redactie te benaderen, zegt alles over hun betrokkenheid. Het minste wat zij mogen verwachten is dat ze een reactie op hun vraag, opmerking, suggestie of klacht krijgen. Dat is helaas nog niet altijd het geval”, aldus Vermaat.

Bekijk meer van

Trouw Adri Vermaat

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.