data als kans

— donderdag 10 maart 2022, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Ernst-Jan Pfauth nieuwe mediacolumnist bij NRC; Karin Spaink gestopt als columnist bij Het Parool

© Roos Koole / ANP

In deze wekelijkse rubriek verzamelen we transfers van collega's. Dit keer is Karin Spaink met stille trom vertrokken als columnist bij Het Parool, heeft Ernst-Jan Pfauth een nieuwe baan als mediacolumnist bij NRC. Daarnaast is de eerste uitzendding van Charisa Chotoe voor Pointer een feit en is Stephan Jongerius met pensioen gegaan. Dat en nog veel meer in deze Transfer Thursday. Laatste wijziging: 14 maart 2022, 09:22

Ernst-Jan Pfauth wilde zich na zijn vertrek bij De Correspondent meer bezig houden met interviewen en schrijven en is inmiddels bij NRC gestart.

Chef eindredactie en Hoofd radio van WNL Marien van der Kooij gaat de omroep verlaten. Per 1 april gaat hij aan slag bij Videoland als commissioning editor non-scripted. Van der Kooij was ruim 9 jaar in dienst bij WNL en verantwoordelijk voor verschillende programmatitels zoals Goedemorgen Nederland, Dragons’ Den en Stand van Nederland: Gen next. 


Na bijna 36 jaar werkzaam te zijn geweest bij het Brabants Dagblad gaat Stephan Jongerius met pensioen.


Karin Spaink heeft afscheid genomen als columnist bij Het Parool


Het journalistieke onderzoeksplatform Pointer (KRO-NCRV) heeft een nieuwe presentator, Charisa Chotoe. Afgelopen zondag presenteerde ze haar eerste televisie-uitzending. Chotoe is als vierde presentator toegevoegd aan het team van Pointer dat bestaat uit Teun van de Keuken, Anna Gimbrère en Niels Heithuis.

Chotoe is onderzoeksjournalist en presenteerde voor KRO-NCRV het programma Propaganda. Ze startte haar tv-carrière bij de Amsterdamse stadszender AT5, waar ze onder andere de programma’s De Zwoele Stad en De Straten van Amsterdam presenteerde. Chotoe studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam.


Deze week keerde ook Dave Minneboo weer terug naar Talpa Network en hadden we ook nog een interview met Stan Hulsen die overstapt van NU.nl naar de techredactie van RTL Niews.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.