— donderdag 17 maart 2022, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: extra functietitel voor Hilmar Mulder, Thijs Kettenis volgt Conny Keessen op bij de NOS

© Roos Koole / ANP

In deze wekelijkse rubriek verzamelen we transfers van collega's. DPG Media heeft Hilmar Mulder nu ook benoemd tot Algemeen Hoofdredacteur Vrouwen bij de uitgeverij. Madeleijn van den Nieuwenhuizen is gestart als mediacolumnist bij NRC. Conny Keessen gaat met pensioen en Thijs Kettenis volgt haar op als nieuwe NOS-correspondent in Griekenland. En Michel van Baal gaat aan de slag bij de Raad van State.

Madeleijn van den Nieuwenhuizen, rechtshistoricus en mediacriticus en de vrouw achter het Instagramaccount @Zeikschrift is gestart als mediacolumnist bij NRC. Op Instagram schrijft ze dat ze twijfelde over het aannemen van deze positie. “omdat ik als Zeikschrift probeer zo onafhankelijk mogelijk te zijn. Ze stelden dat kritiek op NRC welkom blijft - en dat een columnist vrijwel geheel een carte blanche krijgt - maar het is natuurlijk wel zo dat ik een vaster verbond aanga met één krant, en niet met andere kranten. Tegelijkertijd zal dat verschil en de potentiële (subtiele) effecten ervan zich moeten openbaren. Wanneer het dat doet zal ik er graag over schrijven. [...] “Ondertussen vind ik de journalistiek reflectieve houding van NRC al langer prettig, met bijvoorbeeld een ombudspersoon als kernpositie ipv. een soort nageboorte die wordt wegbezuinigd zodra de wind draait.”


Hilmar Mulder schrijft een extra titel op haar visitekaartje. Naast hoofdredacteur Libelle is ze nu ook benoemd tot Algemeen Hoofdredacteur Vrouwen bij DPG Media, meldt ze op LinkedIn.
“In mijn nieuwe rol in het vrouwendomein ga ik samen met de hoofdredacteuren Helene van Santen van Margriet, Marije Veerman van Flair en Claudia Straatmans van Nouveau de strategie vormgeven en zorgen dat we dagelijks, wekelijks en maandelijks belachelijk veel vrouwen informeren, inspireren en amuseren. Supertof deze nieuwe uitdaging! Samen gaan we nóg meer moois maken zowel in print als online.”


Thijs Kettenis wordt per 1april de nieuwe NOS-correspondent in Griekenland, meldt de NOS. Hij zal vooral op radio en online verslag doen en duiding bieden. Kettenis volgt Conny Keessen op, die op 1 april - na 27 jaar voor de NOS vanuit Athene verslag te hebben gedaan - met pensioen gaat. Kettenis is al negen jaar correspondent voor Griekenland, de Balkan en Cyprus voor onder meer Trouw en AD. In die periode deed hij verslag van onder meer de Griekse eurocrisis en de vluchtelingenproblematiek.


Hij moet nog een paar weken wachten, maar 1 mei start Michel van Baal, nu nog hoofd communicatie bij de artsenfederatie KNMG, als hoofd communicatie bij de Raad van State.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.