— dinsdag 16 mei 2023, 16:43 | 0 reacties, praat mee

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Regionale Omroep Rijnmond

Bert Klaver (l) feliciteert Ruud van Os met het verlies van de interim-status van zijn hoofdredacteurschap | Rijnmond

De regionale publieke omroep Rijnmond heeft Ruud van Os (54) per direct aangesteld als hoofdredacteur. Van Os was het afgelopen jaar al plaatsvervangend hoofdredacteur en doorliep volgens de omroep een reguliere interne sollicitatieprocedure. Laatste wijziging: 16 mei 2023, 16:46

Van Os begon in 1997 als parttime medewerker voor Stadsradio Rotterdam en begon twee jaar later als verslaggever op de sportredactie van Rijnmond en was daar later eindredacteur Sport en contentmanager.

Algemeen directeur Bert Klaver zegt dat Van Os tijdens de interim-periode als hoofdredacteur een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan een herijking van de strategische koers van Rijnmond. “Als hoofdredacteur gaat hij nu ook de redactionele implementatie op zich nemen”, zegt Klaver.

Van Os noemt de publieke mediaverzorging een belangrijke opdracht. “Aan mij nu de taak om samen met hen de toekomst van dit mooie bedrijf te bestendigen in een mediawereld die sterk is veranderd en nog dagelijks verder aan het veranderen is. Zo moet de band met ons publiek verder worden verstevigd en gaan we nog meer werk maken van de nu al goede samenwerkingsverbanden met onder meer de NOS, de andere regionale omroepen en de lokale omroepen in onze regio. Dit alles om met Rijnmond relevant te blijven voor alle inwoners van ons verzorgingsgebied.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.