word studentlid

— donderdag 22 februari 2024, 13:51 | 0 reacties, praat mee

Twee nieuwe correspondenten voor de NOS: Chiem Balduk vertrekt naar Berlijn, Christiaan Paauwe naar Warschau

Twee nieuwe correspondenten voor de NOS: Chiem Balduk vertrekt naar Berlijn, Christiaan Paauwe naar Warschau
Christiaan Paauwe en Chiem Balduk.

De NOS heeft twee nieuwe correspondenten aangetrokken voor twee posten in Europa. Chiem Balduk (27) vertrekt naar Berlijn waar hij de rechterhand en vervanger van correspondent Charlotte Waaijers wordt. En Christiaan Paauwe (33) krijgt een permanente plek in het Poolse Warschau, waar hij correspondent Midden- en Oost-Europa wordt, zo meldt de NOS donderdagmiddag. Laatste wijziging: 22 februari 2024, 13:51

Paauwe zit al sinds halverwege vorig jaar in Warschau, waar hij tijdelijk geplaatst werd om meer ruimte te geven voor verhalen uit Polen - een land dat met het uitbreken van de oorlog in buurland Oekraïne volop in de schijnwerpers staat. Gezien het toenemende belang van deze regio wordt hij nu definitief correspondent in Polen.

Het werkgebied van Paauwe loopt van de Baltische Staten tot en met Hongarije. Ook zal hij deels de verslaggeving in Oekraïne op zijn conto nemen. Paauwe studeerde Filosofie, Slavische Talen en Culturen, en Journalistiek. Tijdens zijn studies bracht hij veel tijd in Oekraïne en Rusland door. Hij schreef voor NRC voordat hij drie jaar geleden bij de NOS binnenkwam op de buitenlandredactie.

‘Christiaan is een geestdriftig journalist die - zo lijkt het soms - het liefst dag en nacht zou werken aan mooie eigen reportages’, zegt chef Esther Bootsma van de buitenlandredactie.

‘Dat de NOS nu deze post heeft opgetuigd, onderstreept dat we spannende tijden voor ons hebben’, zegt Paauwe. ‘De Russische dreiging is voor niemand een abstractie meer. Het is een realiteit die Oekraïne elke dag doorleeft en die de oostflank van de NAVO op scherp heeft gezet. Tegelijkertijd zien we een nieuwe progressieve regering in Warschau die binnen Europa een leidende rol op zich probeert te nemen.’

Chiem Balduk (27) verruilt de buitenlandredactie in Hilversum voor Berlijn, waar als ‘tweede correspondent’ ondersteuning zal bieden aan Charlotte Waaijers en tevens zal ondersteunen in de research en productie van reportages. Daarnaast zal hij ook eigen reportages maken. Balduk begint op 1 mei, een maand voor de Europese verkiezingen en het EK voetbal in Duitsland.

Balduk begon als stagiair bij de NOS en kwam daarna in dienst. Eerst werkte hij bij de redacties 24 uur en NOS Met het Oog op Morgen. Op de buitenlandredactie was hij een van de verantwoordelijken over de berichtgeving over de oorlog in Oekraïne.

‘Het zijn historisch interessante tijden voor Duitsland’, zegt Balduk. ‘Het land worstelt met de leidersrol binnen Europa en kampt in eigen land met een vastlopende economie.’

‘Chiem is zeer belezen, volgt vele bronnen en legt via sociale media gemakkelijk contacten, die in zijn geval vaak tot sterke eigen verhalen leiden’, zegt buitenlandchef Bootsma.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.