Smartocto userneeds

— donderdag 12 mei 2022, 16:05 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Drie nieuwe gezichten voor NOS Journaal en Meindert Landsmeer naar NTR

Niet schrikken als u binnenkort drie nieuwe gezichten in het NOS Journaal tegenkomt. De Haagse redactie van het journaal heeft namelijk Emma Jackson, Nouschka van der Meijden en Jorn Jonker verwelkomd. Dit en meer in deze Transfer Thursday, de rubriek waarin we overstappende, stoppende en startende collega's centraal stellen. Laatste wijziging: 13 mei 2022, 08:27

Het eerder genoemde drietal moet het vertrek van Ron Fresen (gestopt), Ireen Oostveen (wordt eindredacteur bij het NOS Jeugdjournaal) en Ardy Stemerding (correspondentschap in Brussel) opvangen. Grote schoenen te vullen dus.

Jackson werkte voorheen op de economieredactie van NOS Nieuws. Van der Meijden was werkzaam op de redacties van de talkshows JINEK, Pauw en Beau. Voor Jonker heeft politiek Den Haag weinig geheimen. Hij was hiervoor politiek redacteur voor Nieuwsuur.

Collega Xander van der Wulp kondigde het nieuwe trio reeds aan.

Meindert Landsmeer is sinds 9 mei aangesteld als zakelijk directeur van de NTR. Hij zal dat op interim basis doen en samen met mediadirecteur Willemijn Francissen de directie voeren van de NTR.

Hij werkte hiervoor bij het adviesbureau 3Rivers en ook als interim-directeur. Hij vervulde die functie zelfs tot afgelopen oktober bij omroep KRO-NCRV. Landsmeer volgt Ahmed Amhaini op. Ahmaini vervulde die rol sinds september 2020. Wat hij nu gaat doen is niet bekend.

Mike Ackermans wordt per ingang van 1 augustus de nieuwe directeur-bestuurder van Omroep Zeeland. Hij neemt het stokje over van Monique Schoonen. Zij vertrekt op 1 september bij de omroep, waar ze vijftien jaar werkzaam was.

“In deze functie komt veel samen van wat ik tijdens mijn loopbaan in en rond de mediawereld heb meegemaakt en geleerd”, aldus Ackermans. “Ik vind het geweldig dat ik de kans krijg om in deze prachtige provincie bij zo’n gerenommeerd media-instituut deze verantwoordelijkheid te mogen dragen.”

 

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.