persveilig seminar

— donderdag 14 juli 2022, 13:59 | 1 reactie, praat mee

VPRO vecht schrappen 3voor12 uit 3FM-programmering aan

VPRO

3voor12 Radio verdwijnt per 1 januari 2023 uit de lineaire programmering van NPO 3FM. Een 'verbijsterde' VPRO is het oneens met de motivering achter dit besluit door de Raad van Bestuur van NPO. De omroep overweegt het besluit aan te vechten volgens de interne NPO-bezwaarprocedure. Tegelijk zet de omroep in op verdere online ontwikkeling. Laatste wijziging: 14 juli 2022, 13:59

VPRO zegt zich gesterkt te voelen “door brede steun voor 3voor12 uit de muzieksector van festivals, muzikanten, podia, platenlabels en sectororganisaties.”

De muzieksector heeft volgens de VPRO het belang van 3voor12 voor het Nederlandse muziekklimaat de afgelopen weken bekrachtigd.

“3voor12 behoort tot de kernprogrammering van de VPRO. De omroep ziet een radioprogramma als essentieel element van het crossmediale muziekplatform dat 3voor12 is”, schrijft de VPRO. Tegelijk houdt de omroep volgens eigen zeggen “de blik naar voren gericht”, met een nadruk op online.

De omroep is hoopvol over de mogelijkheid om de online positie van 3voor12 verder te versterken en ontwikkelen, met steun van 3FM en in samenwerking met andere omroepen en partners in de sector. ‘3voor12 blijft zodoende een substantiële bijdrage leveren aan 3FM om nieuwe muziek en nieuw talent te signaleren en een podium te bieden’. De VPRO hoopt nog deze week in gesprek te gaan met het zendermanagement van 3FM over ‘hoe en in welke vorm’.

Atze de Vrieze, popjournalist bij 3voor12 wijst op een AD-interview, met 3FM-zendermanager Menno de Boer, dat vandaag verscheen. Daarin gaat De Boer in op plannen met de zender.

Bekijk meer van

VPRO NPO 3voor12 3FM

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Paul Smit, 14 juli 2022, 16:54

Als de NPO zo’n belangrijke stem heeft als het om de programma’s van de omroepen gaat, zou het dan geen idee zijn om alle omroepen op te heffen ten bate van de Staatsomroep NPO? 3voor12 is een begrip en hoort bij 3FM. Dom om dat programma weg te halen. Ik krijg de indruk dat deze Menno niet de juiste man op de juiste plaats is.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.