e learning nvj

— donderdag 26 mei 2022, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: vervanger Jan de Hoop gevonden en Coco Gubbels nieuw bestuurslid VVOJ

ANP

Jan de Hoop zal door de RTL-kijker gemist worden, maar het presentatieteam bij Ontbijtnieuws is met de aanstelling van Robbie Kanmeijer weer compleet. Jeroen Mirck gaat aan de slag bij een nieuwe uitgeverij en Coco Gubbels neemt plaats in het bestuur van de vakvereniging VVOJ. Laatste wijziging: 27 mei 2022, 08:34

Vanaf september maakt Editie NL-presentator Robbie Kammeijer de overstap naar het Ontbijtnieuws. Kanmeijer zal vier ochtenden per week te zien zijn tussen 06:30 en 09:15 uur bij RTL 4. Hij vult daarmee het team aan, na het vertrek van anchor Jan de Hoop, die op 2 juni aanstaande met pensioen gaat.

Jeroen Mirck gaat vanaf juni aan de slag bij Zynchrone Media, een nieuwe uitgeverij die net ook vaktitels Expovisie en Conference Matters heeft ingelijfd. Dat meldt Mirck op LinkedIn. Hij wordt verantwoordelijk voor de redactionele koers van de uitgeverij, staat in het officiële persbericht.

Coco Gubbels meldt dat ze toetreedt tot het bestuur van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ).

Naast Gubbels zijn ook Willemijn Sneep, Mira Sys en Deborah Votquenne toegetreden tot het bestuur van de VVOJ.

Wetenschapsjournalist Anna Gimbrère keert terug als presentator van Bright. Ze is vanaf vandaag online te zien op RTLNieuws.nl en YouTube, en in het tv-programma Best of Bright op RTL Z en RTL 7. Gimbrère stort zich op veelbelovende technologieën voor de toekomst, zoals elektrisch vliegen, duurzame energie en ruimtevaart, meldt Bright.

Antal Crielaard maakt half juni de overstap van Trouw naar NH Nieuws, waar hij coördinator/chef wordt bij de centrale redactie.

Ties Brock vertrekt bij de NOS, waar hij 3,5 jaar lang Israël-correspondent was. Hij gaat niet nader geduide “nieuwe horizonten” verkennen in Nederland.

Bij de aangekondigde vernieuwingen onder BNR-columnisten vertrekt Marianne Zwagerman na acht jaar en ruim 400 columns bij de zender.  Haar laatste bijdrage was afgelopend dinsdag.


Marijn de Vries stopt als sportcolumnist bij Trouw en gaat hetzelfde doen voor NRC. De Vries schreef negen jaar voor Trouw. De Vries neemt met ingang van volgende maand de plaats in van Clarence Seedorf op de sportpagina’s. De eerste column van De Vries staat op zaterdag 4 juni in de sportbijlage. Online zullen de columns al op de vrijdagmiddag te lezen zijn.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.