training eu starters

— donderdag 10 september 2015, 16:04 | 0 reacties, praat mee

TPO Magazine verandert naam in Reporters Online voor internationale toekomst

Het digitale platform TPO Magazine verandert zijn naam in Reporters Online. Dat bevestigt oprichter Jan-Jaap Heij tegenover Villamedia. De eerste stappen voor die naamsverandering zijn inmiddels gezet. Heij verwacht echter dat het nog tot november kan duren voordat alle partners van het platform wijzigingen van namen, url’s en logo’s hebben doorgevoerd. Laatste wijziging: 17 september 2015, 13:40

Reporters Online stelt freelance journalisten in staat hun artikelen op eigen houtje te koop aan te bieden via digitale kiosken als Blendle, Myjour en eLinea.

De naamswijziging maakt het volgens Heij gemakkelijker om Reporters Online ook internationaal uit te rollen. “Digitale kiosken opereren steeds internationaler. Met onze dienstverlening willen we ook die kant op. Dat gaat nog niet morgen gebeuren, maar in 2016 willen we daar wel werk van maken. En dan liever in het Engels dan in het Duits.”

De naamsverandering moet ook duidelijkheid scheppen bij de lezer, voor wie het verschil tussen de gratis, wat meer opiniërende website TPO en het betaalde platform TPO Magazine soms niet helemaal duidelijk is. “Dat willen we op deze manier glashelder maken, ook omdat ze allebei behoorlijk snel groeien.”

Over de toekomst van Reporters Online is Heij positief. “De bruto omzet voor 2015 gaat naar het zich nu laat aanzien behoorlijk in de richting van een ton. Dat is boven mijn verwachting, maar ik moet toegeven dat ik het bewust wat laag had ingeschat.”

Naast de verkoop van losse artikelen via Blendle, Myjour en eLinea wil Reporters Online in de nabije toekomst ook zelf artikelen gaan verkopen. Reporters Online werkt daarvoor aan de implementatie van Blendle’s experimentele betaalknop. Die moet in de loop van volgende week live staan.

Bekijk meer van

TPO Magazine Reporters Online

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.