— dinsdag 8 september 2015, 13:54 | 0 reacties, praat mee

Experimentele betaalknop Blendle

Blendle

Digitale kiosk Blendle heeft - voorlopig alleen op de site van Vrij Nederland - een experimentele optie ingevoerd, waarmee lezers met één druk op de knop een betaald artikel kunnen uitlezen zonder de website te verlaten. Het voorkomt dat lezers voor individuele sites moeten registreren voor toegang.

“Dat vinden veel mensen gedoe”, stelt Blendle-oprichter Alexander Klöpping. De knop is een hobby-project met de potentie voor meer, aldus Klöpping: “Als ik de eerste reacties zie, zou de knop wel eens groter kunnen worden dan Blendle zelf.”

De knop wordt nu voor het eerst getest onder dit interview met Felix Rottenberg bij Vrij Nederland. Na een teaser van het artikel volgen wat statistieken van Blendle-lezers over het stuk - en natuurlijk De Knop om verder te lezen.

Klöpping heeft nog geen concrete voorbeelden waar de knop nog meer zal worden ingezet. “Ik kan nog niet zeggen wanneer we het experiment op VN.nl gaan uitbreiden”, zegt hij.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.