— dinsdag 8 september 2015, 13:54 | 0 reacties, praat mee

Experimentele betaalknop Blendle

Blendle

Digitale kiosk Blendle heeft - voorlopig alleen op de site van Vrij Nederland - een experimentele optie ingevoerd, waarmee lezers met één druk op de knop een betaald artikel kunnen uitlezen zonder de website te verlaten. Het voorkomt dat lezers voor individuele sites moeten registreren voor toegang. Laatste wijziging: 10 september 2015, 10:01

“Dat vinden veel mensen gedoe”, stelt Blendle-oprichter Alexander Klöpping. De knop is een hobby-project met de potentie voor meer, aldus Klöpping: “Als ik de eerste reacties zie, zou de knop wel eens groter kunnen worden dan Blendle zelf.”

De knop wordt nu voor het eerst getest onder dit interview met Felix Rottenberg bij Vrij Nederland. Na een teaser van het artikel volgen wat statistieken van Blendle-lezers over het stuk - en natuurlijk De Knop om verder te lezen.

Klöpping heeft nog geen concrete voorbeelden waar de knop nog meer zal worden ingezet. “Ik kan nog niet zeggen wanneer we het experiment op VN.nl gaan uitbreiden”, zegt hij.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.