— dinsdag 26 februari 2019, 10:55 | 0 reacties, praat mee

Top Trump-Jong Un: perscentrum Amerikaanse correspondenten op laatste moment verhuisd

Bloemisten leggen de laatste hand aan een Noord-Koreaanse vlag voor het Melia Hotel Hanoi | Ann Wang / Reuters

Woensdag begint de tweede top tussen de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un in Vietnam. Het perscentrum voor meegereisde Amerikaanse pers is op laatste moment verhuisd uit het Melia Hanoi Hotel, omdat Kim Jong Un daar zijn intrek heeft genomen.

Die stap wordt gezien als een bewuste poging in contact te komen met de meegereisde pers, al gaf het Vietnamese ministerie van Buitenlandse Zaken geen officiële reden voor de verhuizing. Meegereisde correspondenten werken nu vanuit een bedrijfsverzamelgebouw dat op geruime afstand van het Melia Hanoi ligt, meldt Reuters.

Volgens experts had Kim Jong Un zich graag in de Amerikaanse kijker willen spelen. Het is onduidelijk waarom Vietnam het perscentrum op zo’n korte termijn heeft verplaatst. 

Journalisten die een kamer in het Melia Hanoi hebben geboekt lijken vooralsnog niet te hoeven vertrekken, al meldt Reuters - zonder verdere informatie - dat een van hun journalisten het hotel is uitgezet.

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.