banner festival 23

— donderdag 19 januari 2017, 16:20 | 0 reacties, praat mee

Verkiezingsprogramma door jonge journalisten

Foto: Ziggo. De groep jonge journalisten die op het Ziggo kanaal een politiek programma gaat maken.

Dertig studenten en net afgestudeerden maken vanaf 1 februari een dagelijks, op de verkiezingen gericht, televisieprogramma. Het programma wordt gemaakt in de kelders van Nieuwspoort en uitgezonden op Ziggo kanaal 13. Ook Omroep West zal aandacht aan het programma besteden. Laatste wijziging: 19 januari 2017, 16:27

Het initiatief komt van VodafoneZiggo. Die wil zo studenten en jonge professionals de kans bieden om in concrete werksituaties ervaring op te doen.

De jongeren ontdekken alle elementen die voorkomen bij het maken en uitzenden van dagelijkse tv-items. Van het ontwikkelen van formats, het verzorgen van de regie, de belichting en het geluid tot het interviewen van beleidsmakers en politici.

Hierbij worden zij ondersteund door twee ervaren eindredacteuren en deskundigen uit de televisiewereld. Parlementair verslaggever Jos Heymans treedt op als coach van de groep. ‘Zij zijn nu een paar dagen bezig met het ontwikkelen van het format en de vaste items en de energie spat er vanaf. Ze komen met verrassende ideeën; we gaan zien of ze dat in de praktijk waar kunnen maken’, aldus Heymans.

‘De enige voorwaarde die wij aan dit bijzondere televisie-experiment gesteld hebben is dat het door jongeren voor jongeren moest zijn’, aldus Marieke Dekker - Directeur External Affairs van VodafoneZiggo.

Het politieke jongerenprogramma wordt vanaf 1 februari op werkdagen vanaf 17.30 uur uitgezonden op Ziggo Kanaal 13 en gedeeltelijk via Omroep West.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.