e learning nvj

— woensdag 6 januari 2021, 15:59 | 0 reacties, praat mee

Ton Verlind start actie om (beginnende) journalisten te ondersteunen

Ton Verlind in 2010 - © Bart Muhl / ANP

Ton Verlind roept (beginnende) journalisten op om hun journalistieke onderzoeksvoorstellen bij hem te pitchen. Hij wil hen daarbij ondersteunen en kijken of er onafhankelijke financieringsbronnen geschikt zijn om hen financieel een steuntje in de rug te geven. Hiervoor deed hij deze week een oproep op Facebook.

Verlind doet dit samen met een aantal relaties, waarmee hij al langere tijd gesprekken heeft over de kwaliteit van de journalistiek: “Daarbij is al een aantal keren het idee naar boven gekomen om goede journalistieke initiatieven te steunen, althans wat wij zien als goede initiatieven. Dat hebben we in het verleden ook al eerder gedaan.”

Bij de oproep heeft Verlind geen zakelijk belang: “Er zit achter dit initiatief geen ander doel dan het steunen van onafhankelijke journalisten die daarmee ietsjepietsje minder afhankelijk worden van bestaande communicatiestructuren en zich daarmee los kunnen maken van de verkokering die je op verschillende terreinen ziet.”

Het is verder nog een experiment voor Verlind, die deze oproep doet omdat hij iets wil bijdragen: “Ik ben benieuwd naar de kwaliteit van de initiatieven, maar ook hoe dit in de praktijk verder zal gaan. We hebben al langer de behoefte om iets structureels te doen.”

Bekijk meer van

Ton Verlind crowdfunding

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.