persveilig seminar

— dinsdag 12 februari 2019, 10:12 | 0 reacties, praat mee

Grote onrust bij KRO-NCRV, vertrouwen in directie opgezegd

© Jerry Lampen / ANP

In een anonieme brief hebben werknemers het vertrouwen in de directie opgezegd. Als gevolg van ‘verkeerde keuzes’ en ‘zeer slechte communicatie’ is de directie de afgelopen jaren onnodig veel programma’s en mensen kwijtgeraakt, aldus de briefschrijvers. De directie laat weten dat ze zich ‘niet herkennen’ in het beeld dat wordt geschetst in de 'rare anonieme mail'. Laatste wijziging: 12 februari 2019, 10:15

Volgens de klokkenluiders van KRO-NCRV leeft hun onvrede breed. Uit angst voor hun baan durfden ze hun brief niet te ondertekenen. Een telefonische rondgang van Trouw langs diverse (oud-)medewerkers bevestigt dat de kritiek op het bestuur breed wordt gedragen. Het is ‘een zooitje’, klinkt het. Ook deze betrokkenen willen anoniem blijven.

De krant meldt dat de directie nog wel open staat voor een gesprek. Ze hebben maandagmiddag het ongeruste personeel in een plenaire vergadering toegesproken. Over die bijeenkomst zijn verder geen mededelingen gedaan.

Hoewel de veranderingen binnen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) (komst zendermanagers, bezuinigingen), aan de basis van dit probleem liggen, is er volgens Ton Verlind, oud-mediadirecteur van de KRO, meer aan de hand. Die omroep is volgens hem ‘de speelbal van het centrale gezag’ geworden. “KRO-NCRV heeft geen originele koers weten uit te stippelen en wordt daardoor steeds verder naar de marge verdreven. Het ontbreekt aan een duidelijk profiel dat je nodig hebt om overeind te blijven. Ik kan me de bezorgdheid van het personeel daarom wel voorstellen.”

Bekijk meer van

Ton Verlind NPO KRO-NCRV

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.