website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Grote onrust bij KRO-NCRV, vertrouwen in directie opgezegd

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in conflict op dinsdag 12 februari 2019, 10:12

© Jerry Lampen / ANP

Nieuws In een anonieme brief hebben werknemers het vertrouwen in de directie opgezegd. Als gevolg van ‘verkeerde keuzes’ en ‘zeer slechte communicatie’ is de directie de afgelopen jaren onnodig veel programma’s en mensen kwijtgeraakt, aldus de briefschrijvers. De directie laat weten dat ze zich ‘niet herkennen’ in het beeld dat wordt geschetst in de 'rare anonieme mail'.

Volgens de klokkenluiders van KRO-NCRV leeft hun onvrede breed. Uit angst voor hun baan durfden ze hun brief niet te ondertekenen. Een telefonische rondgang van Trouw langs diverse (oud-)medewerkers bevestigt dat de kritiek op het bestuur breed wordt gedragen. Het is ‘een zooitje’, klinkt het. Ook deze betrokkenen willen anoniem blijven.

De krant meldt dat de directie nog wel open staat voor een gesprek. Ze hebben maandagmiddag het ongeruste personeel in een plenaire vergadering toegesproken. Over die bijeenkomst zijn verder geen mededelingen gedaan.

Hoewel de veranderingen binnen de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) (komst zendermanagers, bezuinigingen), aan de basis van dit probleem liggen, is er volgens Ton Verlind, oud-mediadirecteur van de KRO, meer aan de hand. Die omroep is volgens hem ‘de speelbal van het centrale gezag’ geworden. “KRO-NCRV heeft geen originele koers weten uit te stippelen en wordt daardoor steeds verder naar de marge verdreven. Het ontbreekt aan een duidelijk profiel dat je nodig hebt om overeind te blijven. Ik kan me de bezorgdheid van het personeel daarom wel voorstellen.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.