word studentlid

— woensdag 20 maart 2019, 09:25 | 0 reacties, praat mee

Oud-KRO-voorzitter Frans Slangen overleden

Oud-KRO-voorzitter Frans Slangen overleden
Oud-KRO-voorzitter Frans Slangen in 2000 | KRO / ANP

Afgelopen weekend is oud-KRO-voorzitter Frans Slangen op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was geruime tijd ziek. De voorzitter vertrok in 2008. Voormalig mediadirecteur Ton Verlind haalt herinneringen aan Slangen op: een a-typische bestuurder met oog voor de realiteit. Laatste wijziging: 20 maart 2019, 09:27

Slangen begon in 1996 bij de KRO. De omroep schrijft in een in memoriam dat Slangen er voor zorgde dat dat de omroep een vitale organisatie werd met een duidelijke identiteit.

Verlind, die tussen 1998 en 2008 als mediadirecteur met Slangen samenwerkte, prijst in een blogpost de voor Hilversum onorthodoxe aanpak van de voorzitter: “Kon het niet zoals het moest, dan moest het maar zoals het kon. Hij had zijn doel helder voor ogen; de KRO moest een betekenisvolle maatschappelijke speler zijn. En het lukte hem om dat voor elkaar te krijgen, hoewel zijn onorthodoxe manier van opereren hem niet per definitie populair maakte bij alle spelers in het omroeppolitieke discours. Als er een muurtje weg moet om het grotere doel te bereiken, dan gaat die muur ook weg: zo ongeveer luidde zijn levensinstelling.”

Voor zijn maatschappelijke inzet kreeg Slangen divers onderscheidingen. In 1999 werd hij officier in de Orde van Oranje Nassau; in 2008 commandeur in de pauselijke Orde van de Heilige Gregorius de Grote; in 2014 de gouden legpenning van de gemeente Tilburg en de Commissarispenning van de provincie Noord-Brabant.

Bekijk meer van

Ton Verlind KRO Frans Slangen

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.