word studentlid

— zondag 3 juli 2022, 15:41 | 0 reacties, praat mee

Tolken en vertalers roepen aanstaande woensdag uit tot ‘werkweigeringsdag’

Tolken en vertalers roepen aanstaande woensdag uit tot ‘werkweigeringsdag’

Tolken en vertalers hebben woensdag 6 juli uitgeroepen tot 'werkweigeringsdag'. De ongeveer zeshonderd bij de Orde van Registertolken en -vertalers aangesloten taalprofessionals nemen die dag geen opdrachten aan voor de overheid of de commerciële bemiddelingsbureaus. Ze protesteren tegen voorgenomen wijzigingen die juist negatief voor ze uitpakken, maakt de Orde bekend. Laatste wijziging: 3 juli 2022, 15:44

Het wordt voor overheidsinstanties woensdag 6 juli moeilijk om een tolk of vertaler te vinden. Ook gaat een delegatie naar de Tweede Kamer om een zogenoemd tweeminutendebat te volgen dat de SP heeft aangevraagd.

Minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) blijft volgens de Orde benadrukken dat “voorgenomen wijzigingen in de systematiek van het oproepen van tolken en vertalers voor overheidsopdrachten en de daarbij behorende tariefstructuur een verbetering is voor de tolken en vertalers: deze zouden kunnen onderhandelen over hun tarief en de voorwaarden”.

Maar dat blijkt in de praktijk niet het geval, stelt een woordvoerster van de Orde van Registertolken en -vertalers.

De zo gewenste marktwerking blijft niet alleen uit, maar bovendien worden professionele tolken die een redelijke vergoeding vragen niet meer ingezet door de commerciële bemiddelingsbureaus. “Dit leidt tot een aanmerkelijke verslechtering van de kwaliteit van de dienstverlening, wat al op diverse vlakken van het functioneren van de rechtsstaat te merken is.”

Bekijk meer van

Vertalers Tolken

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.