— maandag 14 mei 2012, 09:29

‘Toch verband brand zendmasten’

De brand en het instorten van de zendmast in het Drentse Smilde, in juli vorig jaar, hebben te maken met de brand in de zendmast in IJsselstein, eerder dezelfde dag. Dat blijkt uit onderzoek van mastbeheerder NOVEC, dat in handen is van de NOS. De brand in IJsselstein brak uit door urenlange oververhitting. Door die brand verslechterde de radio-ontvangst in Midden-Nederland. Broadcast Partners lijkt volgens de onderzoekers te hebben geprobeerd het probleem te verhelpen vanuit de toren in Smilde. Daardoor raakten ook daar antennes oververhit en ontstond er een nieuwe brand.

Zenderexploitant Broadcast Partners betreurt in een persverklaring de voorbarige conclusies die getrokken worden door de NOS. Volgens de zenderexploitant maken de rapporten waar de NOS over bericht geen deel uit van het onafhankelijke gezamenlijke onderzoek van partijen en verzekeraars dat nog gaande is. De rapporten waarop de NOS zich baseert betreffen een eigen onderzoek van een van de partijen die zich blijkbaar om haar moverende redenen genoodzaakt ziet deze rapporten in de publiciteit te brengen. Meer bij de NOS / MediaMagazine

 

 

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.