— donderdag 17 juni 2010, 08:59

Tijdsbesteding aan media stijgt

Voor het eerst heeft Stichting Promotie Televisiereclame (SPOT) ook de tijdsbesteding voor Uitzending Gemist en online video betrokken in haar Tijdsbestedingsonderzoek. Conclusies uit dit derde onderzoek zijn dat tussen 2008 en 2010 het gebruik van media op schermen sterk is toegenomen. Per week wordt 46 minuten naar Uitzending Gemist e.d. gekeken en 29 minuten naar videofilmpjes op internet. Ook het live televisiekijken op een televisietoestel stijgt met 10 minuten tot 148 minuten per dag. Het nieuwe kijken komt dus bovenop het live televisiekijken. Het totale gebruik van internet op de computer stijgt van 92 minuten per dag in 2008 naar 104 minuten in 2010. In totaal wordt er netto vijf uur en drie kwartier per dag aan media besteed. Het aandeel van televisiekijken hierin is 45 procent, van radio 33 procent en van internet 23 procent. Zij vormen de top drie media-activiteiten. Lezen van kranten, tijdschriften, folders en boeken gezamenlijk maakt 9 procent van de mediatijd uit. Gamen, muziek luisteren en bellen halen resp. 4 procent, 3 procent en 2 procent van de mediatijd. Meer bij SPOT

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.