— donderdag 15 augustus 2013, 11:38 | 0 reacties, praat mee

TMG gaat weer reorganiseren

UPDATE De Telegraaf Media Groep (TMG) schrapt nog eens minstens 350 arbeidsplaatsen. Dat heeft de uitgever bekendgemaakt bij de presentatie van zijn halfjaarcijfers. In juni werd al bekend dat de huidige organisatiestructuur op de schop ging. Toen was nog niet bekend wat voor gevolgen zou hebben voor het aantal arbeidsplaatsen. "In totaal 700 mensen weg bij TMG, dat is ruim een kwart van het personeel. Dat is heel heftig nieuws voor alle betrokkenen. Het was duidelijk dat er, naast de in het voorjaar al aangekondigde 350 arbeidsplaatsen nog iets ging gebeuren, na de in de zomer aangekondigde structuurwijziging. Maar dat de uitwerking zo ingrijpend zou worden, was niet verwacht”, aldus algemeen secretaris Thomas Bruning in een eerste reactie. "We hebben van de directie begrepen dat er bij de nationale titels vooralsnog geen uitgewerkte plannen zijn voor reducties op de redacties, wel wordt in oktober een blauwdruk gemaakt voor de redacties, waar personele gevolgen mogelijk zijn." Laatste wijziging: 15 augustus 2013, 13:42

Bij de regionale en lokale titels wordt gewerkt aan een nieuwe regionaal/lokaal bedrijf, waarin alle regionale en lokale activiteiten bijeenkomen (HDC, Dichtbij en lokale titels). Ook daar is nog niet duidelijk op welke wijze dit de omvang van de redacties gaat raken. De NVJ houdt nauw contact met de redacties en praat op 6 sept. met de directie van TMG.

Voor de nieuwe reorganisatie, die volgend jaar moet zijn afgerond, trekt TMG 35 miljoen euro uit. De reorganisatie maakt deel uit van een nieuw besparingsprogramma ter waarde van ongeveer 50 miljoen euro, dat in de tweede helft van dit jaar wordt uitgewerkt. Deze operatie komt bovenop de eerder aangekondigde reorganisatie, die tegen 2016 ook al ten koste gaat van 350 arbeidsplaatsen. Die reorganisatie moest een besparing van 70 miljoen euro opleveren.

In maart bleek al dat TMG in 2012 rode cijfers schreef. Uit de vandaag gepubliceerde halfjaarcijfers blijkt dat de omzet daalde met 2,5 procent tot 274,8 miljoen euro vanwege teruglopende advertentieinkomsten. TMG voorziet voor de rest van het jaar geen verbetering in de markt. Het bedrijf geeft daarom geen concrete winstverwachting af voor 2013.

Bekijk meer van

TMG NVJ HDC Dichtbij.nl

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.