— dinsdag 27 oktober 2009, 09:05 | 4 reacties, praat mee

TMG ziet af van koop NRC Media

De Telegraaf Media Groep (TMG) is niet langer geïnteresseerd in een overname van NRC Media. PCM en De Persgroep hebben een bod van TMG als te laag afgewezen. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen rond de biedingsstrijd. Enkel investeringsbedrijf HAL, dat al aandeelhouder is van de FD Mediagroep, is nu nog officieel in de running voor een overname van NRC Media. TMG haakt volgens ingewijden af op een moment dat de uitgeverij zelf aan een reorganisatie bezig is, waarbij onder meer de zondagseditie van De Telegraaf is geschrapt. Om dan een overname te doen, zou slecht uit te leggen zijn. Het vermoeden bestaat dat er met opzet te laag is geboden, om de biedingsstrijd zonder gezichtsverlies te kunnen verlaten. Andere partijen die mogelijk interesse zouden kunnen hebben in NRC Media zijn volgens kenners Veronica Holding, een nog onbekende groep vermogende Nederlandse families en het Duitse mediabedrijf Axel Springer.

Bekijk meer van

TMG PCM De Persgroep

Praat mee

4 reacties

Karel, 27 oktober 2009, 10:29

De Telegraaf in de uitverkoop? Of moet in de laatste zin TMG vervangen worden door NRC Media? Of begrijp ik nergens meer iets van?

Micha Kat, 27 oktober 2009, 11:01

‘volgens kenners’ heeft Veronica Holding interesse. Dat melden athans zekere ‘goed ingevoerde bronnen’ die zich weer baseren op enkele ‘niet nader te noemen’ insiders. Hoe vaak heeft deze site niet gemeld dat TMG ‘interesse had’ in NRC? Wanneer stopt deze waanzin en sluit NRC gewoon de deuren? Niemand is in de leugens van Lux et Libertas geinteresseerd! Ook de ‘onbekende groep vermogende Nederlanders’ niet tenzij het hier gaat om WimLex en Maxima.

Lars Pasveer, 27 oktober 2009, 11:05

@Karel Dat was inderdaad een vertyping. Aangepast!

DL, 27 oktober 2009, 11:16

Gelukkig, dan word ik ook niet gedwongen mijn krant de deur uit te doen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.