— woensdag 4 april 2012, 09:23 | 0 reacties, praat mee

‘TMG moet aandacht verleggen’

Telegraaf Media Groep (TMG) zou zich meer moeten richten op overnames dan op de uitbreiding van internetactiviteiten. Dat zegt fondsbeheerder Frank Botman van grootaandeelhouder Cyrte in het FD. Op die manier kan TMG zijn krantentak versterken en de waarde van het concern op de beurs vergroten. Cyrte belegt een deel van het vermogen van tv-producent John de Mol en heeft ruim 20 procent van de aandelen TMG in bezit. "Je moet nu consolideren, omdat de winstgevendheid enorm onder druk staat", aldus Botman. "Dat is een veel groter thema dan dat je 350 miljoen euro steekt in nichemedia." Half maart kwam TMG met de jaarcijfers over 2011. Het uitgeefconcern liet een flinke aderlating wat betreft omzet en opbrengsten. Het bedrijf zit op dit moment midden in een reorganisatie. Volgens de fondsbeheerder zijn er meer dan genoeg kansen voor TMG nu NDC/VBK te koop staat en er een bezuinigingsoperatie gaande is bij het Britse Mecom, de eigenaar van Wegener.

Bekijk meer van

TMG

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.