— woensdag 5 november 2014, 16:32

FM-zenders eisen korting bij de rechter

Q-Music, Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica stappen naar de rechter in een poging de jaarlijkse vergoeding voor hun FM-frequenties te verlagen. De zenders voelen zich bekocht, omdat de frequenties die ze enkele jaren geleden voor miljoenen euro's kochten, nu voor slechts enkele tonnen 'in de uitverkoop' liggen. De commerciële zenders knokken al jaren tegen de vergoedingen die het ministerie van Economische Zaken vraagt voor het gebruik van de frequenties. Radio 538, Q-Music en Sky Radio betalen ieder jaar meer dan 4 miljoen euro voor het gebruik. Veronica betaalt 3,4 miljoen. De zenders storen zich aan het feit dat concurrent Radio 10 vorig jaar een FM-frequentie bemachtigde voor een geschat bedrag van 200.000 euro per jaar. Zeventien keer minder dan Veronica. Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven, dat de zaak gister in behandeling nam, doet waarschijnlijk begin 2015 uitspraak. Meer bij NRC.nl (betaalde link)

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.