— dinsdag 3 januari 2017, 09:03 | 0 reacties, praat mee

‘TMG boekt lasten reorganisatie in 2016’

© Remko de Waal / ANP

De kosten van de reorganisatie bij Telegraaf Media Groep (TMG) worden hoogstwaarschijnlijk op de jaarrekening over 2016 geboekt. Dat stellen analisten van KBC Securities op basis van het feit dat de herstructurering nog op Oudejaarsdag werd aangekondigd.

Telegraaf Media Groep (TMG) meldde kort voor het einde van het jaar dat het banen schrapt bij Holland Media Combinatie (HMC). Dat duidt er volgens analisten van KBC Securities op dat de lasten van die ingreep nog in 2016 worden genomen.

TMG gaat bij de regionale redacties van HMC 45 van de 185 banen schrappen. Het dochterbedrijf is uitgever van titels als Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander, Noordhollands Dagblad en Haarlems Dagblad/IJmuider Courant.

Exclusief de verkochte activiteiten van Sky Radio Group voorspelt KBC voor heel 2016 een omzet voor TMG van 426 miljoen euro. Daarbij zal het bedrijfsresultaat (rebitda) uitkomen op 23 miljoen euro.

Bekijk meer van

TMG regionale journalistiek

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.