— donderdag 29 juni 2017, 13:47 | 0 reacties, praat mee

Beeld en Geluid neemt sponsoring Inktspotprijs over

Beeld en Geluid in Hilversum | Daria Scagliola en Stijn Brakkee

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid neemt de sponsoring van de Inktspotprijs over. Na het afhaken van Stichting Democratie en Media leek de toekomst van de enige journalistieke prijs voor cartoonisten in Nederland ongewis. Het voortbestaan is door Beeld en Geluid nu veiliggesteld. Laatste wijziging: 29 juni 2017, 13:55

Organisator van de Inktspotprijs, Stichting Pers & Prent, is blij met de snelle toezegging van Beeld en Geluid. “We zijn heel blij met onze nieuwe sponsor. Dit gaat een mooie en langdurige samenwerking opleveren”, aldus voorzitter Saskia van Loenen.

Algemeen directeur van Beeld en Geluid Jan Müller: “Zeker na de recente fusie met het Persmuseum zijn wij er dan ook trots op dat we ook deze vorm van media en het vrije woord kunnen ondersteunen.”

Cartoonist Tjeerd Royaards luidde gisteren de noodklok over een dreigend einde van de Inktspotprijs. “Cartoonisten hoeven zeker niet overmatig gelauwerd te worden, maar een jaarlijkse prijs om het belang van hun werk te onderkennen, lijkt toch niet te veel gevraagd”, stelde Royaards.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.