website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Beeld en Geluid neemt sponsoring Inktspotprijs over

Lars Pasveer — Geplaatst in cartoon op donderdag 29 juni 2017, 13:47

Beeld en Geluid in Hilversum | Daria Scagliola en Stijn Brakkee

Beeld en Geluid in Hilversum | Daria Scagliola en Stijn Brakkee

Nieuws

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid neemt de sponsoring van de Inktspotprijs over. Na het afhaken van Stichting Democratie en Media leek de toekomst van de enige journalistieke prijs voor cartoonisten in Nederland ongewis. Het voortbestaan is door Beeld en Geluid nu veiliggesteld.

Organisator van de Inktspotprijs, Stichting Pers & Prent, is blij met de snelle toezegging van Beeld en Geluid. “We zijn heel blij met onze nieuwe sponsor. Dit gaat een mooie en langdurige samenwerking opleveren”, aldus voorzitter Saskia van Loenen.

Algemeen directeur van Beeld en Geluid Jan Müller: “Zeker na de recente fusie met het Persmuseum zijn wij er dan ook trots op dat we ook deze vorm van media en het vrije woord kunnen ondersteunen.”

Cartoonist Tjeerd Royaards luidde gisteren de noodklok over een dreigend einde van de Inktspotprijs. “Cartoonisten hoeven zeker niet overmatig gelauwerd te worden, maar een jaarlijkse prijs om het belang van hun werk te onderkennen, lijkt toch niet te veel gevraagd”, stelde Royaards.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.