— maandag 21 juni 2021, 10:00 | 0 reacties, praat mee

Tilburgs Mediafonds krijgt overbruggingssubsidie van gemeente

De tweejarige pilot van het Tilburgs Mediafonds loopt eind deze maand af, maar de gemeente Tilburg heeft besloten het Mediafonds een eenmalige overbruggingssubsidie van 37.500 euro te geven om het kalenderjaar 2021 tot 31 december te kunnen volmaken.

In het Cultuurplan 2021-2024 wordt ‘voortzetting van het Tilburgs Mediafonds’ genoemd als Mediabeleid voor de komende jaren. Er ligt nog geen definitief besluit over deze continuering, noch over het bedrag dat daarvoor gereserveerd wordt vanaf 1 januari 2022. Maar de gemeente geeft aan dat vóór het einde van 2021 de gemeente met een raadsvoorstel komt over het Tilburgse mediabeleid en de voortzetting van het Tilburgs Mediafonds wordt daarin meegenomen.

Wel is nu dus duidelijk dat de periode tot 1 januari 2022 overbrugd wordt met een extra regeling. Het bestuur van het Tilburgs Mediafonds is blij met het besluit van de gemeente. “Het is ontzettend belangrijk voor de continuering van het fonds om deze periode te overbruggen”, zegt voorzitter Hedwig Zeedijk. “We moesten sommige projecten nu al een halt toe roepen, omdat deze een langere looptijd kenden. Daar konden wij geen enkele toezegging over doen. Het feit dat het College nu deze regeling treft voor het Mediafonds, stemt ons ook positief en gerust over de nabije toekomst.”

Het Tilburgs Mediafonds laat daarom ook weten een nieuwe aanvraagronde voor het komende najaar te lanceren, met sluitingsdatum 15 september.

In totaal kregen de afgelopen twee jaar twintig aanvragen een financiële bijdrage van het Tilburgs Mediafonds.

Bekijk meer van

Tilburgs Mediafonds

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.