data als kans

— vrijdag 6 mei 2022, 08:59 | 0 reacties, praat mee

TikTok gaat advertentie-inkomsten delen met populaire makers

© Reuters / Dado Ruvic

Het sociale medium TikTok gaat een deel van zijn advertentie-inkomsten delen met makers die veel volgers aan zich weten te binden. Influencers, bekendheden en andere gebruikers met meer dan 100.000 volgers op het platform, krijgen binnenkort de helft van de advertentiegelden die hun berichten opleveren.

Dat melden diverse media, waaronder Het Financieele Dagblad. Het Chinese sociale netwerk deelt de advertentie-inkomsten omdat het wil voorkomen dat populaire gebruikers overstappen naar concurrenten als Snapchat en Instagram. De financiële prikkel moet er daarnaast ook voor zorgen dat populaire gebruikers meer video’s plaatsen, die ook lekker liggen bij adverteerders.

Het laatste jaar kreeg TikTok veel kritiek te verduren. Op het sociale medium worden racistische en extreme berichten gedeeld. Daarnaast overtreedt het bedrijf privacyregels door data van kinderen (de grootste gebruikersgroep) te verzamelen en hen gerichte reclame voor te schotelen.

Bekijk meer van

TikTok

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.