PersVeilig

— donderdag 4 juli 2013, 10:32

Tik op de vingers voor telecombedrijven

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft vier telecombedrijven op de vingers getikt voor het illegaal opslaan van klantgegevens. Dat blijkt uit een onderzoek van het CBP. KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone hebben de wet bescherming persoonsgegevens en de Telecommunicatiewet overtreden door gegevens van klanten te bewaren over de websites die ze via hun mobieltje hadden bezocht en applicaties die ze hadden gebruikt. Ook hebben de vier telecombedrijven hun klanten niet of op een verkeerde manier verteld dat ze gedetailleerde informatie van hen verzamelen en wat ze daarmee doen. De bedrijven hebben hun leven gebeterd, maar nog niet alle privacyproblemen zijn verholpen. Het CBP houdt de boel in de gaten en zal beslissen of er maatregelen moeten volgen als bedrijven op sommige punten de wet blijven overtreden. Meer bij ANP via de Volkskrant Laatste wijziging: 4 juli 2013, 12:32

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.