— vrijdag 29 oktober 2021, 09:57 | 0 reacties, praat mee

Tijdschriften DPG Media gaan facturen van freelancers per maand betalen

© Pexels

De tijdschriftentak van DPG Media gaat de werkzaamheden van freelancers verzamelen op maandelijkse declaraties. Freelancers sturen daardoor geen losse nota's meer voor artikelen of foto's die ze hebben gemaakt. In plaats daarvan maakt DPG Media de facturen. Die nota wordt één keer per maand opgesteld en vervolgens betaald. Laatste wijziging: 29 oktober 2021, 10:18

Dat blijkt uit mails die DPG Media aan freelancers heeft gestuurd. Het concern maakt bij zijn kranten al jaren gebruik van dezelfde vorm van selfbilling. Ook bij de tijdschriften werd al aan selfbilling gedaan, al werden onder dat oude systeem artikelen en foto’s nog los vergoed. Alle opdrachten die een freelancer in de loop van die maand doet, verschijnen op dezelfde factuur.

De nota staat op de derde werkdag van de maand klaar en wordt de eerstvolgende woensdag uitbetaald. Dat is sneller dan de betaaltermijn van 30 dagen die DPG Media voor zijn tijdschriften hanteert. Eventuele gemaakte onkosten die een freelancer toevoegt aan de nota, worden een maand later betaald.

De verschillende tijdschriften binnen het concern gaan gefaseerd over op het nieuwe betaalsysteem. DPG Media benadrukt dat er aan het tarief van de freelancers niets verandert. De voor de tijdschriften nieuwe manier van betaling geldt voor zowel artikelen en foto’s als gewerkte redactiediensten. Indien de door DPG Media opgestelde declaratie volgens een freelancer niet klopt, kan hij of zij deze aanpassen.

Bekijk meer van

DPG Media Magazines DPG Media

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.