— woensdag 11 februari 2015, 14:00 | 1 reactie, praat mee

‘Tijd voor bonus NRC-werknemers’

Als de overname door het Belgische Mediahuis een feit is, verdienen de werknemers van NRC Media een 'serieuze bonus' voor het harde werk van de afgelopen jaren. Dat zou bij voorkeur in de vorm van een dertiende maand moeten zijn, stelt voorzitter van de ondernemingsraad Hubert Smeets. Nieuwssite Nieuw Amsterdams Peil meldde als eerste de onvrede over het uitblijven van een financiële blijk van waardering, nu bekend is dat Egeria tussen de 90 en 95 miljoen euro opstrijkt bij de verkoop. Smeets stelt dat de werknemers en vaste freelancers voor het grootste aandeel in de grootste winst verantwoordelijk zijn. Egeria had daar maar een beperkte rol in, aldus Smeets. NRC Media heeft bovendien zelf een lening van 15 miljoen euro moeten afsluiten om de verkoop mede te financieren. Mediahuis kan namelijk zelf maar eenderde van het verkoopbedrag op tafel leggen. Andere marktpartijen, zoals Stichting Democratie en Media en Vereniging Veronica, dragen ook miljoenen bij. Meer bij Nieuws Amsterdams Peil / de Volkskrant

Bekijk meer van

NRC Media Mediahuis Egeria

Praat mee

1 reactie

noreasscher@gmail.com, 12 februari 2015, 09:13

Kijk dat is nog eens interessant. Een bonus voor journalisten en freelancers gerelateerd aan de winst. Dat staat volgens de NRC OR dus niet op gespannen voet met het redactiestatuut, de onafhankelijkheid en autonomie van de redactie. Heel goed dat Smeets en zijn OR onderkennen dat redacteuren en journalisten dus wel degelijk medeverantwoordelijk zijn voor het resultaat van een media-onderneming en daarop kunnen worden beloond én in wederkerigheid, kunnen worden afgerekend.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.