— vrijdag 12 juni 2020, 11:21 | 0 reacties, praat mee

Tienduizenden handtekeningen om racisme verplicht te behandelen op scholen

FunX-dj Fernando Halman - © Patrick Harderwijk / ANP

De petitie om racisme voortaan als verplicht onderwerp te behandelen op basis- en middelbare scholen, is binnen een etmaal door meer dan 40.000 mensen ondertekend. Het plan voor de petitie werd aangedragen door drie tieners die vinden dat er op hun school te weinig aandacht aan het onderwerp wordt besteed. DJ Fernando Halman, die dagelijks het programma Start! presenteert, heeft zich opgeworpen als ambassadeur van het plan.

Halman riep zijn luisteraars en volgers op sociale media op het te steunen. ‘Zodat al onze kinderen gelijkwaardig opgroeien en de racistische zaadjes, die lang geleden gepland zijn, verwijderd worden’, aldus Halman. De 40.000 handtekeningen zijn nu gehaald. Het doel voor de petitie is inmiddels bijgesteld naar 50.000 handtekeningen, om er zeker van te zijn dat er genoeg geldige handtekeningen zijn behaald, dan komt het onderwerp in elk geval op de agenda van de Tweede Kamer te staan.

De drie vriendinnen zouden op de middelbare school graag zien dat het slavernijverleden van Nederland op een eerlijke en uitgebreide manier wordt behandeld. Ze hebben al een concreet plan van aanpak liggen. “We willen bijvoorbeeld dat basisscholen gebruik gaan maken van poppen, kinderboekjes en video’s waar allerlei karakters in voorkomen van alle soorten, kleuren en geloven. Die moeten gelijkwaardig afgebeeld worden en niet stereotyperend. Daarmee kan je voor kinderen ook een voorbeeld stellen van: zo kunnen we elkaar zien en zo zouden we met elkaar kunnen omgaan.” Meer bij FunX /de NOS / RTL Nieuws

Bekijk meer van

FunX Fernando Halman

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.