banner persveilig

— maandag 13 september 2010, 08:46 | 1 reactie, praat mee

“Tien omroepen zijn genoeg”

Jan de Jong, directeur van de NOS, vindt de publieke omroep in zijn huidige vorm te groot. Een afspiegeling is van de samenleving is nodig: "Maar daar zijn geen 22 omroepen voor nodig. Tien omroepen zijn meer dan voldoende.'' Hij deed die uitspraak zondag tijdens een discussie over de toekomst van de publieke omroep onder leiding van Pieter Broertjes, oud-hoofdredacteur van de Volkskrant, in de Rode Hoed. Een paar weken geleden wilde De Jong nog terug naar een handvol omroepen. "Er moet minder geld naar de staatsomroep'' gooide Martin Bosman van de PVV de knuppel in het hoenderhok. Fons van Westerloo, voorzitter Wakker Nederland, benadrukte dat de staat geen enkele invloed heeft op de programmering in Hilversum. "Maar de publieke omroep is een door de overheid gecreëerd monster met een enorme bureaucratie.''

Joop Daalmeijer, directeur van de NRT, denkt dat de mensen op verschillende redacties moeten gaan samenwerken en kwalitatieve televisie maken moeten gaan maken. Zowel Van Westerloo als Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws, vinden dit geen goed idee. “Je zet de redacties van de kranten in Nederland toch ook niet bij elkaar om een goede krant te maken?’‘, aldus Van Westerloo, in het artikel in Metro.

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Juul, 13 september 2010, 15:30

Ach ja, Jan de Jong, leuk zo’n opmerking. Maar niet aan “zijn” NOS komen.

En dat gezeur van die Martin Bosman (PVV), die is gewoon bezig met een afrekening.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.