banner festival 23

— vrijdag 24 mei 2013, 09:31 | 0 reacties, praat mee

Theater Haasbroek

© Frank Groeliken

Mark Koster was 6 mei te gast bij de Werkgroep Andere Publieke Omroep in Amsterdam. Hij is, met fotograaf Frank Groeliken, graag onder vrienden. Nodig hem uit via: koster@villamedia.nl.

Laatste wijziging: 18 maart 2014, 16:43

Het theater van de lach kostte deze avond niets. Jan en Nico Haasbroek, die we toch kennen als serieuze ex-hoofdredacteuren van VPRO-radio en het NOS-Journaal, blijken in een lokaaltje van het NRC Café uit te blinken als komisch duo.

De een sprak een avond aan elkaar over hoe we onderzoeksjournalistiek bij de publieke omroep moesten revitaliseren (Nico), terwijl de ander (Jan), die zich publiekelijk voorstelde als ‘broer’, bon mots de zaal inslingerde. ‘Doet-ie leuk, mensen, mijn broer!’

De kwestie was dus: hoe moest dat verder nu De Politiek de bijl plantte in De Budgetten?

Oud Groen-Links Kamerlid Mariko Peters bepleitte een verdere verruiming van de WOB-wetgeving, VPRO’s Frank Wiering geloofde in ‘Big Data’ en het nut van de complottheorie, Bart Nijpels van KRO’s Reporter wilde meer geld voor freelancers met goede ideeën en Margo Smit van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten wilde waken voor ‘vergrijzing.’

Gelukkig was er een borrel, waarbij er al snel een huiselijke sfeer ontstond. De afname van decorum had ook te maken met de inname van witte wijn. De gepensioneerde radiotweeling – Nico had ondertussen slofjes aangetrokken – gaf commentaar. Op elkaar (‘Wat ben jij ordinair!’ (Jan over Nico)), op anderen (‘Die Journaal Oranje-viering was onder mij niet gebeurd’) en op hun gezamenlijke radiodagen.

Vroeger was vooral alles kwajongensachtiger. ‘Wij lieten als eerste neukende mensen horen op de radio.’

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.